Kvalitet foran kvantitet

Det er et velkjent uttrykk, det at kvalitet er viktigere enn kvantitet. For dersom man overlesser en leser eller potensiell kunde med altfor mye unnskyld uttrykket dritt, så vil sjansene reduseres kraftig både for å få lesere og kunder.

Hvordan måler man de to faktorene opp mot hverandre er ikke en ren vitenskap, selv om de to uttrykkene ofte blir brukt i sammenheng med universitetsutdanning. Vi tenker da på den kvalitative og den kvantitative metoden. Her har de to uttrykkene en helt annen betydning, noe som forteller oss hvordan man vil angripe et problem eller en utfordring på.

Her skal vi se på hvordan man kan skape et best mulig resultat om man vil starte en bedrift! Husk kvaliteten ligger i varene eller tjenestene du leverer. Ha en kvalitetsstandarde for din virksomhet. Dårlig kvalitet vil bli oppdaget uansett, enten om det tar en dag eller fem.

Sørg for å ha en plan

Om du vil starte en bedrift, bør du legge en detaljert plan. Hva skal du selge, hvor mye skal du tjene på det og hvor mye innsats er du villig til å gi? Er produktet ditt etterspurt og hvilken målgruppe trenger tjenestene dine? Krever det at du skaffer deg et lager, og varierer kostnadene på råstoffene du trenger? Hvem er dine konkurrenter og hvordan skal du markedsføre deg? Hadde det vært enkelt å starte bedrift hadde nok alle gjort det. Sørg for å ha alle detaljene klare før start.

Jobb, jobb og atter jobb

Det er her dilemmaet med kvalitet og kvantitet kommer inn. Er du likevel villig til å gi 150 % for at du skal lykkes, så er nesten alt mulig. Som mange gründere opp gjennom tiden, er det ingen som vil si de har lykkes med alt de har gjort. De har tvert i mot gått på nederlag etter nederlag. Poenget er at de aldri gav opp. Så hva er viktigst, kvalitet eller kvantitet?